Kako kot terapevti občutimo negativno energijo?

Avtor admin
0 komentar

Na samem začetku moje terapevtske poti se je zgodila ena izjemno poučna izkušnja. Srečala sem stranko, kateri sem občutila močan odbijajoč občutek že ob prvem telefonskem pogovoru, ko sva dogovarjala termin. Slab občutek v želodcu me je preplavil, in takrat sem se znašla v skušnjavi, da bi takoj označila njeno energijo kot “slabo” in se odločila, da se ji izognem. Bila je prav neprijetna izkušnja.

Sprejemanje

Vendar pa se spominjam, kako mi je moj mentor in učitelj dal dragoceno lekcijo, ki me je globoko zaznamovala. Učil me je, da moramo kot terapevti sprejemati vse ljudi, saj ima vsak svoje lastne lekcije in izzive v življenju. Druga pomembna lekcija pa je bila, da je naša odgovornost, da se zaščitimo pred morebitnimi negativnimi energijami, manipulacijami in zaščitimo svoje energijsko polje pred in po vsaki terapiji. To je zato, ker vsak človek vibrira s svojo lastno energijo, in tudi če takoj občutimo “negativno” energijo, ne smemo takoj sklepati, da je ta energija neposredno povezana s to osebo. In to lažje preberemo, ko smo zaščiteni, saj tako nase ne vlečemo tuje energije.

Iz kje vse izhaja »slaba« energija?

Resnica je, da “slaba” energija lahko izvira tako od nas samih kot od druge osebe. Morda je ta oseba prinesla s seboj energijo prijatelja, s katerim se je ravno srečala ali pa ima entiteto pripeto k sebi. Razlogov je lahko veliko.

Najpomembnejše je, da ne obsojamo in ne izhajamo iz ega. Ni treba, da osebi, katere energijo čutimo kot neprijetno, rečemo, da ima “slabo” energijo. Namesto tega se lahko zaščitimo pred morebitnimi negativnimi vplivi, ne da bi jo užalili, saj ne vemo, od kod prihaja ta energija in zakaj je prisotna. Energija ne laže, to je dejstvo, vendar pa ne smemo hiteti z predvidevanji.

Delo na sebi

Tu niso važna le leta izkušenj. Najbolj pomembno je delo na sebi. Kot terapevti energijskih tehnik smo odgovorni, da največ delamo na sebi. Dela ne sebi pa nikoli ne zmanjka. Potem je tu praksa. Ali kot zna moj mentor in učitelj povedati: »VAJA, VAJA, VAJA!«  Naša odgovornost je, da se naučimo sprejemati vse in tudi spuščati kakršno koli obsojanje. Ni vedno lahko. Seveda pri vseh prijahajo izzivi. Na nas je, kako hitro se iz lekcije naučimo, izluščimo sporočilo, kaj smo se iz tega naučili in gremo naprej.

Učenje

Tukaj je tudi učenje. Vsak dan se učimo. Učimo se iz okolice, od strank, prijateljev in znancev. Priporočljivo je pa seveda tudi, da tudi redno nadgrajujemo svoje znanje. Potrebno je raziskovati, se učiti, saj tako lažje stranki pomagamo s svetovanjem in tretmaji.

Prijaznost / srčnost / sočutje

Vedno se spomnite, da kot terapevti ne spodbujamo strahu. Sprožanje strahu lahko nekomu povzroči globoko duševno stisko. Pazite, da nikoli ne širite strahu. Strankam ponudimo sočutje, prijaznost, srčnost in iskrenost.

Primer stranke, ki mi je na začetku povzročala nelagodje, se je izkazal za nekaj povsem drugega. Njen občutek žalosti je bil, kar sem nazadnje občutila v njeni energiji, in ne negativna energija. Ta žalost ji je preprečevala, da bi se povezala s svojo lastno radostno energijo. Po terapiji je izžarevala popolnoma drugačno energijo.

Ego

Priporočam, da nikoli ne sklepamo prehitro. Če menimo, da oseba oddaja negativno energijo, ne smemo vedno imeti prav. Če vztrajamo pri svojih prepričanjih, ne da bi upoštevali druge dejavnike, je to delovanje iz ega. Če mislimo, da imamo prav, ker čutimo energijo in stranka to zanika, je mogoče, da se motimo. Potrebna je previdnost in raziskovanje.

Biti najboljši kot smo lahko

Nikoli ne pozabite, da morda to ni vaša stvar. Vedno je naša dolžnost skrbnost in previdnost, ker lahko čutimo energijo, vendar to ne pomeni, da je naš prvi vtis vedno pravilen. Če dvomite, se posvetujte s kolegom terapevtom za drugo mnenje.

Preden sklepamo in obsojamo,  vedno preučimo osebo in upoštevajmo različne dejavnike. Tako bomo postali boljši terapevti in bomo bolje razumeli ljudi, s katerimi delamo.

Če se tudi ti najdeš v teh vodah, te vabim k ogledu tečajev.

You may also like

Ta spletna stran uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje. Predvidevamo, da se s tem strinjate, vendar se lahko odjavite, če želite. Sprejmi Preberi več

Politika zasebnosti in piškotkov